back to top

Sarajevo Radio Stanice

Sarajevo Radio Stanice je lista najpopularnijih radija u glavnom gradu BiH.

Znate onaj osjećaj dok se vozite u autu, pjevaju omiljene pjesme na radio stanici, zatim tu su najbitnije vijesti ukratko, zabavne reklame, pa ponovo vaši omiljeni hitovi?

Upravo su mnoge radio stanice obilježile dobar dio dana, sedmice, pa i života mnogih ljudi.

Mnoge Radio stanice BiH su bile jedina pouzdana glasila tokom ratnih dešavanja.

Danas sve više ljudi ne želi slušati negativno, ili želi samo da su informisani ukratko o najnovijim I najbitnijim dešavanjima.

Prednost radija nad ostalima medijima jeste što možete raditi druge stvari u isto vrijeme slušajući vijesti ili hitove – poput vožnje auta, kuhanja ručka, igranja sa djecom. A I vijesti su drugačije kreirane kako bi slušateljima bilo lakše primiti informacije.

radiostanica za sajt
sarajevo radio stanice

Timovi koji vode radio stanice su prepoznali potrebe građana, pa se radio kao medij lako prilagođava potrebama slušatelja. Iako su mnogi predviđali kraj ovog medija – radio stanice se i dan danas slušaju, pa ih možete pronaći u online “verziji”.

Radio je bez obzira na nove medije i dalje omiljen. Starije generacije su ostale vjerne ovom mediju, pa uz jutarnju kafu nezaobilazan je radio.

Čak i mlađe generacije slušaju ovaj medij, jer se mnoge radijske stanice “sele” I na društvene mreže, na taj način uključuju slušatelje da pišu komentare i slično.

Kao što znate, FM nebo glavog grada Bosne i Hercegovine je pretrpano. Upravo donosimo Sarajevo radio stanice listu koju vrijedi slušati.

Važno je spomenuti da Sarajevo radio stanice lista nije pravljena po slušanosti ili popularnosti nekog radija (svi su super) koristili smo rendom odabir unutar liste koju smo radili po općoj kvaliteti Sarajevo radio stanica.

U nastavku možete saznati koje su to najpopularnije radio stanice u Sarajevu. Mnoge od njih svakako djeluju na području cijele Bosne I Hercegovine.

RSG Radio

sarajevo radio stanice
sarajevo radio stanice

RSG Radio je svima dobro poznat, te većina građana uživa na talasima ovog sarajevskog radija. Inače, RSG Media je jedna od medijskih produkcija za promociju, prodaju i emitovanje radijskih programa.

Bitno je spomenuti da je RSG d.o.o nosilac prava na emitovanje dva radijska programa: RSG radio i radio Antena Sarajevo, a za koje ste već sigurno čuli.

Ovu medijsku grupaciju čine tri pravna subjekta: RSG d.o.o. , Netra d.o.o. i radio Mix d.o.o. Netra d.o.o. je agencija za produkciju, promociju i marketing. Osnovana je,prije skoro 20 godina, tačnije u septembru 2003. godine.

Netra je postala prepoznatljiv brend u dijelu marketinga i produkcije. Radijska produkcija je važan dio agencije Netra. Ostvaruje se kroz Media servis koji je namijenjen za produkciju vijesti sličnih radijskih programa.

RSG Radio je, možemo slobodno reći, jedan od najkvalitetnijih radio stanica na području grada Sarajeva.

Radio Sarajevo

radio sarajevo
sarajevo radio stanice

Starije generacije se sigurno sjećaju da je današnji Radio Sarajevo nekada bio Radio ZID, tačnije od 1992 godine. Danas je to dakle Radio Sarajevo, a isto tako tu je istoimeni portal.

Portal Radio Sarajevo važi za jedan od najčitanijih portala na području Bosne i Hercegovine. Inače portal je nastao 2007. godine.

Ovaj radio, ali i portal je već godinama unazad prepoznat kao medij za sve generacije, uzraste, zanimanja.

Radio donosi prilagođene informacije, vijesti, muzičke novosti, te razne druge teme koje su korisne, edukativne ili zabavne.

Ova radio stanica svaki dan nastoji da donese najnovije informacije, od ranog jutra pa do večeri slušatelji mogu opušteno uživati uz ovaj radio.

Bez obzira da li ste u kući, kuhinji, na poslu, u autu – možete podjednako uživati u ovoj radio stanici.

Kalman Radio

Kalman radio važi za još jednu od najuspješnijih radio stanica u Sarajevu, ali I u Bosni I Hercegovini.

Kalman Radio je počeo sa radom.1997. Godine, a može se pohvaliti I na činjenicu da je od 2008. godine do 2013. godine bila najslušanija stanica na području kantona Sarajevo, ali I na području cijele Bosne I Hercegovine.

Kalman radio je i najomiljenija radio stanica u Bosni I Hercegovini, slušaju je osobe uzrasta od 15 godina pa do 69 godina.

Osim slušanosti I uspjeha koje je Kalman godinama gradio, može se pohvaliti I time da je tehnički jedna od najopremljenijih radio stanica u Bosni i Hercegovini i jedan od rijetkih privatnih medija koji raspolaže vlastitom infrastrukturom – vlastitim antenskim stubovima, I slično tome.

TNT Radio Sarajevo

sarajevo radio stanice
sarajevo radio stanice

TNT Radio Sarajevo je jedan od bosanskohercegovačkih radija, kreiran da zadovolji potrebe slušatelja. 

Ovaj radio je krenuo sa radom davne 1997. godine u Travniku. Na TNT radiju možete većinom čuti svjetsku produkciju, ali također nije zanemarena ni domaća EX-YU muzika.

Osim muzike, TNT radio donosi brze informacije, lokalne vijesti, a reklame su kreirane na zabavan način, te nećete poželjeti promijeniti radio stanicu.

TNT Radio se može danas pohvaliti s više od 900 hiljada redovnih slušatelja na TNT radio stanicama u Sarajevu, Tuzli, Zenici I Travniku.

TNT Radio je danas dio TNT grupacije, vodeće medijske agencije u Bosni I Hercegovini. Osim radija, tu je preko 40 digitalnih medija.

Radio M

radio m sarajevo
sarajevo radio stanice

U junu 2022. godine na svoj 32. rođendan Radio M svim slušaocima je poklonio novi digitalni kanal Radio M Love Music sa kojim je proširio svoju mrežu digitalnih radio stanica.

2021. godine Radio M predstavlja prvu mrežu digitalnih radio stanica u Bosni i Hercegovini koje se mogu slušati putem računara. Mrežu digitalnih radio stanica Radija M čine: 

M plus radio, Radio M Ex-Yu, Radio M Everygreen, Radio M Cafe, Radio M Gym, Radio M Narodna.

Od 2020. godine Radio M je odlučio da bude bolja I modernija verzija, da poprimi nove boje i zvuk.

Inače. Radio M je prvi u Bosni i Hercegovini i trenutno jedini omogućio slušaocima da omiljene žanrove slušaju bilo gdje da se nalaze.

Ideja za rebranding i kreiranje novog loga bio je audio val koji iscrtava slovo M i boje koje predstavljaju šarolikost, raznovstan i bogat muzički sadržaj. U tom smjeru je krenuo Radio M kojeg I dan danas slušaju sve generacije.

Sada već davne 1990. godine nastao je Radio M. Ovaj Radio je jedan od prvih nezavisnih radija na prostoru bivše Jugoslavije.

HIT FM Sarajevo

sarajevo radio stanice
sarajevo radio stanice

HIT FM Sarajevo je radio stanica, još jedna od kvalitetnijih radio stanica koja djeluje na području Sarajeva.

Kroz kombinaciju dugogodišnjeg iskustva i praćenja novih trendova, misija HIT-FM radija jeste u svakom trenutku dati slušateljima upravo ono što žele, odnosno da se stalno puštaju hitovi. 

Hit FM Radio je svakako prepoznao potrebe svojih slušatelja, ako tražite hitove na Radio FM ćete svakako pronaći.

Radio Mix

Radio Mix je bosanska komercijalna radio stanica koja emitira iz Sarajeva, te je dobro poznat radio svima. 

Kako sam naziv govori, na ovom radiju imate kombinaciju svega, te zadovoljava potrebe većine građana, raznih generacija I slično.

Narodni radio Sarajevo

sarajevo radio stanice
sarajevo radio stanice

Narodni radio Sarajevo svaki dan pušta razne hitove, a možete ih slušati na 105.2 fm, kao i online.

Radi se o pažljivo biranim hitovima u kojima će zaisgurno uživati mnoge generacije. Osim toga na ovom radiju možete čuti kraće lokalne vijesti, ali I pratiti nagradne igre.

Bez puno suvišnih riječi, Narodni Radio Sarajevo vam pušta hit do hita svaki dan.

Antena Sarajevo

antena sarajevo
sarajevo radio stanice

Radio Antena uživo emituje program od 2009. godine iz Sarajeva, iz Bosne I Hercegovine.

Na Radio Antena možete slušati online omiljene strane hitove, pop i zabavnu muziku na jednoj od najslušanijih radio stanica sa ex yu područja.

Pratite ritam grada, saznajte gradske servisne informacije, budite informisani, ali i raspjevani uz najbolje hitove. Uživajte uz internet Radio Antena bilo kad i bilo gdje – poruka je ovog radija.

Kiss FM

KISS FM radio postoji samo pet godina, ali svakodnevno svira za „tvoj dobar osjećaj“ I već ima izgrađen uspjeh.

Zahvaljujući pozitivnoj energiji i dobrom ritmu – postao je prepoznatljiv brend u cijeloj regiji pa ga rado slušaju sve generacije.

U vrlo kratkom periodu, ostvareni su prvi ciljevi, a jedan od njih je i pozicioniranje u TOP 10 radio stanica u Bosni I Hercegovini.

ASK RADIO

Radio studio ASK -Ilidža, nastao je još davne, ratne, 1994. godine, na slobodnim prostorima općine Ilidža: Sokolović Kolonija, Hrasnica i Butmir.

Nastao je kao izraz potrebe za što boljim informiranjem građana općine Ilidža, u to vrijeme odvojenih od Sarajeva.

Historija radija u Bosni i Hercegovini

sarajevo radio stanice
sarajevo radio stanice

Prva radio stanica u Bosni i Hercegovini je kultni Radio Sarajevo

Prema određenim podacima ‘Krugovalna postaja Sarajevo’ počela je sa radom 14. jula 1942. i sve vrijeme tokom II svjetskog rata u okrilju NDH emitovala program.

Čula se u krugu od 300 kilometara oko Sarajeva, a svoj prvi direktni prenos, radiostanica iz Sarajeva, pod kontrolom ustaških vlasti, uradila je iz Travnika, 19. decembra 1943. sa svečanosti predaje odlikovanja Zagrebačke konjičke pukovnije. Radio Sarajevo,

Radio Sarajevo se javio slušaocima samo četiri dana nakon što su Titovi partizani oslobodili glavni grad Bosne I Hercegovine, svoj prvi direktni prenos radi iz Sarajeva – Treće zasjedanje Antifašističkog vijeća narodnog oslobođenje BiH. 26. aprila 1945.

Prva radio stanica koja se čula na prostoru Bosne i Hercegovine

Prva radio stanica koja se čula na prostoru Bosne i Hercegovine bila je Radio Beograd, stanica koja je svečano pokrenuta 24. marta 1929. godine.

Zanimljivo je da od samog pokretanja radio stanice, na frekvenciji radija Beograd najčešće se čula sevdalinka koju izvode romski orkestri.

Ubrzo nakon ovoga ovaj radio je pokrenuo i prve radijske prijenose iz poznatih kafana tog vremena.

Iz Sjedinjenih Američkih Država početkom dvadesetih godina prošlog vijeka odjeknula je prva radijska emisija, a ubrzo je radio postao sastavni dio života građana tadašnje Kraljevine SHS.

Davne 1926. u mjesecu maju pokrenut je Radio Zagreb, a nakon toga Radio Ljubljana (1927) pa onda Beograd, 1929.

Porodična Putovanja: planiranje i saveti

Porodična putovanja i njihovo planiranje može biti izazov, ali sa pravim alatima i informacijama, vaše putovanje...

5 Najslušanijih bh radija u Septembru

Donosimo vam listu pet najslušanijih bh radija u mjesecu Septembru 2022. Bosna i Hercegovina spada među zemlje...

Otvoreni radio

Otvoreni radio je privatna glazbena hrvatska radio stanica koja emitira svoj program od 24. prosinca 1997....

Narodni radio Sarajevo najlušaniji “narodni” u gradu!

Narodni radio Sarajevo je najmlađa narodna radio stanica u glavnom gradu BiH ali već je omiljeni...

Najslušanije radio stanice BiH

Najslušanije radio stanice BiH u 2021. sa odličnim programom i muzikom Ako tražite zanimljive radio stanice sa...

Najslušanije radio stanice u Srbiji

U ovom tekstu vam donosimo najslušanije radio stanice u Srbiji. Podatke o radio stanicama u Srbiji...