Radio Nevesinje

Za četvrt stoljeća postojanja Radio Nevesinje je postao pravi javni servis građana sa kvalitetnim informativnim i marketinškim uslugama. 

Nositelj je dozvole za zemaljsko emitiranje programa od strane Regulatorne agencije za komunikacije Bosne i Hercegovine. Emitira program na ultra kratkim valovima frekvencije 96,3 megaherca.

Radio Nevesinje program

Radio Nevesinje se prvi put oglasio 13. svibnja 1992. godine. Grupa entuzijasta uspjela je tijekom rata stvoriti respektabilnu radio stanicu, koja je vrlo brzo stekla povjerenje slušatelja svih uzrasta, amaterskom tehnikom na prostoru potpuno nepodobnom za radijsko emitiranje. 

Već u prvim godinama emitiranja informativno-zabavni program Nevesinja nagrađivan je na radijskim festivalima Republike Srpske. Pored redovnih programskih obaveza, Radio često se našao u ulozi organizatora raznih sportskih, kulturnih i glazbenih događaja.

Kroz ovu radijsku kuću prošao je veliki broj kvalitetnih novinara koji su u njoj ostavili traga. Svaka generacija koja je sudjelovala u kreiranju programa unosila je neke novine i usavršavala program, a sve uz pomoć starijih i iskusnijih kolega. U ovoj radio postaji stasali su dopisnici najznačajnijih tiskanih i elektroničkih medija u regiji.                     

Prije nekoliko godina Nevesinje transformiran je u javnu ustanovu „Centar za informiranje i kulturu“ sa širokim spektrom djelatnosti, a kao potvrda ispunjavanja suvremenih programskih i tehničkih standarda, višegodišnja licenca Regulatorne agencije za komunikacije BiH stigle.

Ovaj radio je u proteklih 27 godina bio kroničar najvažnijih događaja u općini i regiji, dajući neizbrisiv doprinos jezičkoj kulturi i obrazovanju uopće.     

          

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Sarajevo Radio Stanice

Sarajevo Radio Stanice je lista najpopularnijih radija u glavnom gradu BiH. Znate onaj osjećaj dok se vozite...

5 Najslušanijih bh radija u Septembru

Donosimo vam listu pet najslušanijih bh radija u mjesecu Septembru 2022. Bosna i Hercegovina spada među zemlje...

Otvoreni radio

Otvoreni radio je privatna glazbena hrvatska radio stanica koja emitira svoj program od 24. prosinca 1997....

Narodni radio Sarajevo najlušaniji “narodni” u gradu!

Narodni radio Sarajevo je najmlađa narodna radio stanica u glavnom gradu BiH ali već je omiljeni...

Najslušanije radio stanice BiH

Najslušanije radio stanice BiH u 2021. sa odličnim programom i muzikom Ako tražite zanimljive radio stanice sa...

RADIO SEDMICE: Radio Bobar Bijeljina Online

Radio Bobar emituje program od 26.11.1998.godine. Sa širokim frekventnim spektrom animira oko deset miliona potencijalnih slušalaca. Zahvaljujemo Vam...