back to top

Naxi radio – Beogradski radio Broj 1

Naxi radio, najslušanija beogradska radio stanica, osnovan je 1994. godine, a od 2011. formiran je Naxi media tim.

Naxi radio, najslušanija beogradska radio stanica, osnovan je 1994. godine, a od 2011. formiran je Naxi media tim koji, pored radija, obuhvata i Naxi portal i Naxi digital – prvu mrežu digitalnih radio stanica u Srbiji.

Naxi radio osnovan je 29. novembra 1994. godine i veoma brzo se našao na samom vrhu liste najslušanijih stanica, zahvaljujući, pre svega kvalitetnoj pop i soft rock muzici. Moglo bi se reći da je u pravom trenutku pronašao taj „prostor“ koji je nedostajao na medijskoj (a pre svega radijskoj) sceni Srbije.

Uvek stremeći boljem, kvalitetnijem i sadržajnijem programu, Naxi radio je, uz pomoć stručnih konsultanata, ali pre svega zahvaljujući ogromnoj volji i viziji i sopstvenim resursima, postao prva domaća radio stanica formatizovana po najvišim standardima koji su se u tom trenutku primenjivali u Engleskoj, Sjedinjenim Američkim Državama, Holandiji, Nemačkoj, Mađarskoj….

naxi radio - beogradski radio broj 1
naxi radio pokrivenost

AC ( Adult Contemporary) format, odnosno, precizno utvrđena programska šema sa kratkim i zanimljivim govornim segmentima i obiljem kvalitetne domaće pop i soft-rock muzike, visoko su pozicionirali Naxi radio.

Prema rezultatima istraživanja slušanosti tokom prethodnih godina Naxi radio je na prvom mestu kao najslušanija beogradska radio stanica, sa više od 600 hiljada slušalaca.

Naxi radio je i danas prepoznatljiv po kvalitetnom programu: među prvim radio stanicama u Srbiji je predstavio koncept „morning show“-a, „obogaćene“ verzije jutarnjeg programa koji slušaocima ne nudi samo najvažnije informacije i najave zbivanja u gradu, već im uz obilatu dozu humora i interesantnih tema, jutro čini zabavnijim i sadržajnijim.

Jedan od prepoznatljivih brendova koji se vezuju za Naxi radio i po kojem ga ljudi, možda i najviše, prepoznaju jeste emisija “Mojih 50”, u kojoj poznati pevači, glumci, voditelji… biraju svojih omiljenih pedeset domaćih pop i rok pesama.

Naxi radio program

Spisak regionalnih zvezda koje su gostovale u programu Naxi radija je dugačak: od Zdravka Čolića, Dina Merlina, Akija Rahimovskog, Severine, Nine Badrić i Gibonnija, preko Vlade Georgieva, Sergeja Ćetkovića, Željka Joksimovića… do mladih i onih zvezda koje su upravo Naxi izabrale za radio stanicu koja će ih promovisati (The Frajle, Željko Vasić…).

Neretko su i slavne ličnosti drugih govornih područja pokazivale želju da pozdrave slušaoce i otkriju im nešto više o sebi (poput čuvenog holandskog kuvara Rudolfa Van Vina, „zaštitnog lica“ kanala 24Kitchen).

Od prvog dana, Naxi radio je veliku pažnju posvećivao i informativnom programu, a u januaru 2012. oformio je sopstvenu informativnu redakciju. Ovaj tim – uvek prvi na licu mesta – prati sva bitna dešavanja u Beogradu, Srbiji i svetu i trudi se da tačnim i pravovremenim informacijama i sažetim analizama stručnjaka u Vestima u 60 sekundi, na svaki pun sat, kratko i jasno informiše svoje slušaoce.

naxi radio - beogradski radio broj 1
naxi radio program

Naxi radio ima 18 radio stanica

Lider u inovacijama, Naxi radio je 2012. predstavio i Naxi Digital, prvu mrežu digitalnih radio stanica u Srbiji koje se mogu slušati putem računara, preko Android i iPhone aplikacija.

Naxi Digital broji 18 radio stanica: Naxi Cafe radio, Naxi 80e radio, Naxi 90e radio, Naxi Dance radio, Naxi Love Radio, Naxi Evergreen radio, Naxi House radio, Naxi Jazz radio, Naxi Fitness radio, Naxi Kids radio, Naxi Boem radio, Naxi Clubbing radio, Naxi RnB, Naxi Classic radio, Naxi Gold radio, Naxi Rock radio, Naxi Mix Radio, Naxi Fresh Radio, Naxi Latino Radio, Naxi EX YU Radio, Naxi Lounge Radio, Naxi Hype Radio i mrežu shopping radio stanica.

Naxi radio je prvi medij u Srbiji koji se odlučio na ovako zahtevnu, ali i zahvalnu inovaciju koja sve muzičke žanrove objedinjuje na jednom mestu i slušaocima omogućava da omiljenu muziku slušaju gde god da se nalaze.

U Naxi Media Mix-u značajno mesto pored FM radija zauzimaju i Naxi portal i socijalne mreze (Facebook i Twitter).

naxi radio - beogradski radio broj 1
naxi radio ima 18 digitalnih stanica

Naxi portal – www.naxi.rs – pored promovisanja sadržaja radio stanice, nudi vesti iz oblasti zabave, kulture, gradskih dešavanja i životnog stila. Na Naxi portalu posetioci mogu naći informacije o svim aktuelnim gradskim ali i svetskim temama, koncertima i spektaklima, modnim revijama, najnovijim filmovima, kao i intervjuima sa poznatim ličnostima…

Na portalu je i Naxi podcast sekcija, na kojoj se mogu preslušavati propuštene emisije kao i najzanimljivija gostovanja i intervjui.

Ono po čemu je Naxi portal specifičan jesu Naxi kamere, www.naxi.rs/kamere, koje 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji, uživo emituju sliku sa najprometnijih gradskih saobraćajnica, mostova i trgova u Beogradu. Pomoću njih posetioci sajta stiču jasan i trenutan uvid u stanje u saobraćaju, što im značajno olakašave planiranje dana.

Naxi ima i kamere uživo

Posebne kamere smeštene u dva studija Naxi radija, takođe uživo prenose zbivanja iz studija, tako da se slušaocima pruža jedinstvena prilika da postanu i „gledaoci“ radija i prate svoje omiljene voditelje i njihove slavne goste.

Prateći narastajući trend društvenog umrežavanja Naxi web team posebnu pažnju posvećuje i Facebook strani NAXI RADIO 96,9MHz-Beograd preko koje ostvaruje konstantnu komunikaciju sa fanovima i slušaocima. Facebook stranica Naxi radija broji više od 1 150 000 fanova i ima svakodnevni dnevni rast, dok se po statistikama posećenosti socijalnih mreža u Srbiji nalazi na samom vrhu.

Naxi radio je 2011. godine organizovao i najveći letnji projekat na otvorenom u Beogradu, “Naxi Plažu“ ispred UŠĆE Shopping centra.

naxi raido kamere
naxi radio kamere

Od jula do septembra od 2011. do 2013. godine, svi Beograđani i gosti glavnog grada mogli su potpuno besplatno da uživaju u svim sadržajima koji obogaćuju leto: koncertima naših najvećih zvezda, modnim revijama, predstavama za decu, karaoke večerima, maskenbalima, ali i na nekom od sportskih terena ili u „ženskom kutku“ – na pravoj peščanoj plaži sa ležaljkama i suncobranima.

“Naxi Plažu” je tokom godina posetilo više miliona ljudi što je dokaz da je ovakva ideja oduševila sugrađane i posetioce Beograda.

Od 2014. godine Naxi radio pokrenuo je i projekat “Naxi oaza”, koji se organizuje u šoping centru Delta City na Novom Beogradu.

Program i aktivnosti u okviru „Naxi oaze“ prilagođeni su različitim uzrastima i interesovanjima, tako da svi posetioci svakodnevno, tokom trajanja projekta, imaju priliku da se zabave i uživaju.

U “Naxi oazi” organizovani su koncerti mnogobrojnih poznatih ličnosti sa naših prostora, upoznavanje i slikanje sa fanovima, animacija za najmlađe posetioce, ženski kutak u kome su dame imale priliku da se opuste i saznaju sve trendove u oblasti mode i šminke. “Naxi oaza” postala je pravo mesto za sve koji žele da rashlade leto na pravi način.

Šta su Naxi Palme

Naxi radio 2011. godine započeo je dodelu “Naxi Palme”, jedinstvene radijske nagrade koja se dodeljuje u Srbiji za najbolju pesmu godine po izboru slušalaca. Laureat prve godine (2011.) bio je Zdravko Čolić za pesmu “Ljubavnici”.

U narednim godinama, ovu prestižnu nagradu osvojili su: Kiki Lesendrić za numeru “Slučajno” (2012. godine), grupa “The Frajle” za pesmu “Fina” (2013. godine), Zdravko Čolić “Što ti dadoh” (2014. godine), Sara Jo za singl “Mahovina” (2015. godine), Gibonni za pesmu “Onako od oka” (2016. godine), dok je Nina Badrić sa pesmom “Dani i godine” osvojila Naxi palmu 2017.

naxi radio - beogradski radio broj 1
naxi radio palme

U želji da podstakne autore i izvođače da stvaraju još kvalitetniju domaću muziku, te da kriterijum nagrada proširi i na druge segmente muzike i njene produkcije, godine 2018. Naxi radio je odlučio da se koncept i kategorije nagrada prošire, a nagrada dobije ime “Naxi Zvezda”.

“Naxi Zvezda” na osnovu glasova slušalaca dodeljuje se u šest kategorija: Pesma godine, Album godine, Pevač godine, Pevačica godine, Muzička saradnja / Duet godine i Koncert godine.

Do sada su nosioci ovog priznanja bili: Toni Cetinski, Aleksandra Radović, Željko Bebek, Nevena Božović, Massimo Savić, grupa Bajaga i Instruktori, grupa Van Gogh, grupa The Frajle, Tijana Bogićević i Dušan Alagić.

Istovremeno, na osnovu odluke uredničkog kolegijuma Naxi radija dodeljuju se dva važna priznanja „Naxi Zvezda za sva vremena“ i „Naxi Zvezda za izuzetan doprinos muzici“.

„Naxi Zvezda za izuzetan doprinos muzici“ je priznanje koja veliča stvaraoce i izvođače koji su svojom muzikom i delom obeležili decenije za nama, koje slavi muziku i skreće pažnju na važne jubileje i uspehe naših najvećih muzičkih zvezda. Do sada su je osvojili pevač Željko Samardžić i kompozitor Aleksandra Sara Milutinović.

„Naxi Zvezda za sva vremena“ smatra se najznačnijim priznanjem koje dodeljuje Naxi radio i govori o bezvremenskom značaju pojedinaca, čiji je sveukupni rad postao deo nasleđa generacija. Do sada su ovo priznanje dobili Oliver Dragojević i Zdravko Čolić.

Glasanje i dodela ovog najznačajnijeg radijskog priznanja svake godine izaziva veliku pažnju slušalaca i medija širom regiona, a svečana dodela “Naxi Zvezde” predstavlja događaj koji okuplja trenutno najveće zvezde regionalne pop-rock scene.

Tim Naxi radija svakodnevno radi na implementaciji novih svetskih radijskih trendova, uvek stremi ka savršenom radio programu, najboljem izboru muzike, tačnim i preciznim informacijama i kreiranju sadržaja koji slušaoci žele da slušaju.

naxi radio - beogradski radio broj 1
naxi radio uživo

Porodična Putovanja: planiranje i saveti

Porodična putovanja i njihovo planiranje može biti izazov, ali sa pravim alatima i informacijama, vaše putovanje...

Sarajevo Radio Stanice

Sarajevo Radio Stanice je lista najpopularnijih radija u glavnom gradu BiH. Znate onaj osjećaj dok se vozite...

5 Najslušanijih bh radija u Septembru

Donosimo vam listu pet najslušanijih bh radija u mjesecu Septembru 2022. Bosna i Hercegovina spada među zemlje...

Otvoreni radio

Otvoreni radio je privatna glazbena hrvatska radio stanica koja emitira svoj program od 24. prosinca 1997....

Narodni radio Sarajevo najlušaniji “narodni” u gradu!

Narodni radio Sarajevo je najmlađa narodna radio stanica u glavnom gradu BiH ali već je omiljeni...

Najslušanije radio stanice BiH

Najslušanije radio stanice BiH u 2021. sa odličnim programom i muzikom Ako tražite zanimljive radio stanice sa...