Radio Nevesinje uzivo preko interneta 24 sata dnevno

57
Bosna i Hercegovina Radio Nevesinje uzivo preko interneta 24 sata dnevno
Radio Nevesinje uzivo preko interneta 24 sata dnevno
OFFLINE LIVE

Radio Nevesinje uzivo preko interneta 24 sata dnevno

Radio Nevesinje uzivo preko interneta

Radio Nevesinje je tijekom četvrt stoljeća postojanja postao pravi javni servis građana s kvalitetnim informatičkim i marketinškim uslugama.

Imatelj je dozvole za zemaljsko emitiranje od strane Regulatorne agencije za komunikacije BiH. Emitira na ultra kratkim valovima s frekvencijom od 96,3 megaherca. Radio Nevesinje je prvi put emitiran 13. svibnja 1992. Tijekom rata grupa entuzijasta amaterskom tehnikom u prostoru potpuno neprikladnom za emitiranje uspjela je napraviti respektabilnu radio stanicu koja je vrlo brzo stekla povjerenje slušatelja svih uzrasta. https://youtu.be/CT4EHgKO83Q Već u prvim godinama emitiranja informativne i zabavne emisije Radio Nevesinja nagrađivane su na radijskim festivalima Republike Srpske. Radio Nevesinje je uz svoje redovite programske obaveze često obavljao i ulogu organizatora raznih sportskih, kulturnih i glazbenih događanja. Kroz ovu radijsku kuću prošao je veliki broj kvalitetnih novinara koji su u njoj ostavili trag. Svaka generacija koja je sudjelovala u kreiranju programa uvela je neke novine i unaprijedila program, a sve uz pomoć starijih i iskusnijih kolega. Na ovom radiju pojavili su se dopisnici najvažnijih tiskanih i elektroničkih medija u regiji. radio

Radio Nevesinje uzivo preko interneta ne emituje već godinama

Radio Nevesinje je prije nekoliko godina pretvoren u Javnu ustanovu Centar za informiranje i kulturu sa širokim spektrom djelatnosti, a kao potvrda ispunjenosti suvremenih programskih i tehničkih standarda, dugogodišnja licenca Regulatorne agencije za komunikacije BiH stigla. Radio Nevesinje vesti su lokalno orijentisane. Ovaj raio je u proteklih 27 godina bio kroničar najznačajnijih događaja u općini i regiji, dajući neizbrisiv doprinos jezičnoj kulturi i obrazovanju općenito.

Nevesinje grad u BiH

Nevesinje je naseljeno mjesto i središte istoimene općine na jugoistoku Bosne i Hercegovine, sa 4.068 stanovnika u gradu, odnosno 14.448 stanovnika u općini 1991. godine. Na popisu iz 2013. naseljeno mjesto Nevesinje imalo je 5.162, a općina 12.961 stanovnika. Susjedne općine su: Konjic, Mostar, Istočni Mostar, Berkovići, Bileća, Gacko, Kalinovik

radio

Nevesinje leži na zapadnoj periferiji Nevesinjskog polja, u podnožju strmog prevoja Grebak. Od Mostara je udaljen 36 km a od 1973. godine povezan je sa njim magistralnom cestom. Općina Nevesinje je dinarsko područje sa prosječnom nadmorskom visinom od 860 metara. Smješteno je najvećim dijelom na Nevesinjskom polju, čija je ukupna površina 18 hiljada hektara. Kroz polje protiče ponornica Zalomka. Na teritoriji općine su dvije planine, Velež sa sjeverozapadne strane i Crvanj sa sjeveroistočne. Na istoku je prostrana visoravan Morine. Sjeverno od grada, ispod Veleža, na udaljenosti od 4 km. je vještačko jezero Alagovac. Služi za napajanje grada. Površina općine je 923 km2. Klima je kontinentalna sa dugim i hladnim zimama i kratkim i toplim ljetima. Najviše padavina je u kasnu jesen i proljeće. Teritorijalno je općina danas manja, jer su neka bošnjačka naselja danas u sastavu općine Mostar, dok su prije bila u sastavu općine Nevesinje. Radi se o selima Žulja i Rabina.

Porijeklo imena Nevesinje

Nevesinje – latinski – Neuesigna; Neuisina; Netusina; Neusigne – prvi put se kao župa pominje u 12. vijeku. Prema nekim mišljenjima naselje je svoje ime dobilo prema riječima – neue signe – sniježna pustinja. Drugo tumačenje, jednako moguće, je da je Nevesinje dobilo ime po ljekovitoj biljci nazvanoj u staroslavenskom jeziku – delesile – devet sila, što ukazuje na ljekovitu moć biljaka. Ova riječ, sa malim varijantama poznata je u više slavenskih jezika, pa i u našem – kao devesilj, u značenju biljke, a ponekad i kao: devesinj, nevesilj i nevesinj, prema kom obliku je i došlo do naziva Nevesinje. Nadamo se da će kolege sa Radio Nevesnje odlučiti da vrate stream na internet gdje će ih zasigurno slušati mnogo slušatelja u cijelome svijetu. Do tada vam preporučujemo da slušate Radio Big 2 Banja Luka koji je popularan u ovom malom bosanskohercegovačkom gradu. Sve EXYU Radio Stanice Uživo Na Internetu slušajte na našem radio portalu. Pored radio stanica, tu je i radio chat, radio blog i najnovije informacije sa estrade.

Radio Nevesinje uzivo preko interneta 24 sata dnevno reviews :

No reviews added yet. Be the first to add a review for the station.

Leave a review