0
Srbija NOVA Radio uživo
NOVA Radio uživo
OFFLINE LIVE

NOVA Radio uživo

Muzika koja povezuje
Country: Srbija
Genres : bihnova radio

NOVA Radio uživo na internetu 24 sat dnevno!

NOVA Radio uživo ne internetu slušajte najveće exyu hitove bez prestanka. Muzika koja povezuje samo na Nova radio uživo! nova

Prva radio stanica u BiH je kultni Radio Sarajevo

Prema određenim podacima Krugovalna postaja Sarajevo počela je sa radom 14. jula 1942. i sve vrijeme tokom II svjetskog rata u okrilju NDH emitovala program. Čula se u krugu od 300 kilometara oko Sarajeva, a svoj prvi direktni prenos, radiostanica iz Sarajeva, pod kontrolom ustaških vlasti, uradila je iz Travnika, 19. decembra 1943. sa svečanosti predaje odlikovanja Zagrebačke konjičke pukovnije. Radio Sarajevo, Radio Sarajevo se javio slušaocima samo četiri dana nakon što su Titovi partizani oslobodili glavni grad Bosne I Hercegovine, svoj prvi direktni prenos radi iz Sarajeva - Treće zasjedanje Antifašističkog vijeća narodnog oslobođenje BiH. 26. aprila 1945.

Prva radio stanica koja se čula na prostoru BiH

Prva radio stanica koja se čula na prostoru Bosne i Hercegovine bila je Radio Beograd, stanica koja je svečano pokrenuta 24. marta 1929. godine. Zanimljivo je da od samog pokretanja radio stanice, na frekvenciji radija Beograd najčešće se čula sevdalinka koju izvode romski orkestri. Ubrzo nakon ovoga ovaj radio je pokrenuo i prve radijske prijenose iz poznatih kafana tog vremena. Iz Sjedinjenih Američkih Država početkom dvadesetih godina prošlog vijeka odjeknula je prva radijska emisija, a ubrzo je radio postao sastavni dio života građana tadašnje Kraljevine SHS. Davne 1926. u mjesecu maju pokrenut je Radio Zagreb, a nakon toga Radio Ljubljana (1927) pa onda Beograd, 1929.

NOVA Radio uživo reviews :

No reviews added yet. Be the first to add a review for the station.

Leave a review

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE