Regulatorna agencija za komunikacije objavila periodičnu publikaciju

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) objavila je drugo izdanje Pregleda slučajeva iz oblasti emitovanja za period od maja do septembra 2020. godine.  

Ova publikacija sadrži pregled procesuiranih slučajeva potencijalnog kršenja pravila i kodeksa iz oblasti emitovanja, kao i postupanja Agencije po zaprimljenim prigovorima fizičkih ili pravnih lica u navedenom periodu.

Cilj publikacije je da kroz analizu i ilustraciju slučajeva na edukativan i transparentan način javnosti ukaže na način na koji Agencija sprovodi regulatorne mjere, a nosiocima dozvola Agencije putem primjera ukaže na profesionalnu primjenu pravila i propisa Agencije.

O kakvoj publikaciji je riječ

Riječ je o periodičnoj publikaciji koju će Regulatorna agencija za komunikacije objavljivati u cilju informisanja javnosti o mjerama preduzetim po svim zaprimljenim prigovorima na sadržaje koji se emituju u programima korisnika dozvola Agencije, kao i slučajevima pokrenutim po službenoj dužnosti.

Pored slučajeva u kojima su izrečene mjere, publikacija predstavlja i slučajeve u kojima nije utvrđeno kršenje pravila.

Takođe, publikacija ukazuje i na nezaobilaznu ulogu građana, imajući u vidu da prigovori predstavljaju inicijalnu informaciju na osnovu koje Agencija po službenoj dužnosti pokreće postupke ispitivanja mogućeg kršenja primjenjivih pravila i propisa.

-

Regulatorna agencija za komunikacije od početka svog rada naglašava značaj i oslanja se na prigovore građana kao osnovni mehanizam za pokretanje slučajeva utvrđivanja kršenja pravila koja se odnose na emitovani sadržaj, te poziva građane da nastave tu praksu i ubuduće.

Publikaciju možete preuzeti na OVOM LINKU.

DRUGE UPRAVO ČITAJU

spot_img
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE