Najljepše sevdalinke online na Sevdah TV web stranici!

Najljepše sevdalinke i tekstovi o sevdahlijama nalaze se na novoj web stranici Sevdah TV, jedine televizije posvećene sevdalinci.

Najljepše sevdalinke – Sevdah TV je najgledanija muzička televizija koja njeguje tradicionalnu bosansku narodnu pjesmu – sevdalinku. Za vas pomno biramo samo najveće hitove snimljene od 60-ih godina, pa sve do danas. Sve što trebate je uključiti Sevdah TV i uživati u muzici.

Ljubitelji sevdalinke sada na našem web sajtu mogu pronaći tekstove omiljenih sevdalinki, video spotove, biografije izvođača sevdalinke i autora ove bosanske pjesme.

Naljepše sevdalinke uživo na Sevdah TV – Na web stranici sevdah.tv možete gledati Sevdah televiziju online i uživati u najljepšim sevdalinkama bez prestanka na svom računaru ili mobitelu.

Za gledanje Sevdah televizije na svom TV uređaju, potrebno je da kontaktirate svog kablovskog ili IPTV operatera i zatražite da vam omogući gledanje ove unikatne bosanskohercegovačke televizije.

Najljepše sevdalinke gledajte na Sevdah TV

- Najljepše sevdalinke online na Sevdah TV web stranici!

Sevdah TV – Najgledaniji muzički kanal u Bosni i Hercegovini, koji njeguje tradicionalnu narodnu pjesmu – sevdalinku.

Naši gledatelji svakodnevno uživaju u pomno odabranom programu kanala, u kojem se emitiraju najljepše sevdalinke sadašnjosti i prošlosti. Prezentirajte svoje poslovanje starijim gledateljima, koji su u većini na ovom TV kanalu.

Sevdah TV je dio TNT Grupacije. Naša priča započinje prije više od 20 godina, s TNT radijem Travnik. TNT grupacija je danas razvijena medijska kuća s 2 radijska brenda (7 lokalnih radio stanica), 4 popularna TV kanala i mrežom news portala.

Sevdah.tv muzički TV kanal za sevdalinke

Sevdalinke su izvorna glazba Bosne i Hercegovine, koju njeguje duga i bogata tradicija. Danas su sevdalinke nešto manje popularne kod mlađih naraštaja, no sevdah kao muzički pravac i dalje živi u starijim generacijama.

- Najljepše sevdalinke online na Sevdah TV web stranici!

Kako bi mlađoj populaciji približili izvornu bosansku pjesmu, nastao je Sevdah TV, koji je danas najgledaniji muzički kanal u Bosni i Hercegovini za tradicionalnu narodnu pjesmu sevdalinku.

Sevdalinke su najpopularnije u BiH, no njihova ljepota je prepoznata i u nekim drugim zemljama jugoistočne Europe, poput: Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Iako nije sa sigurnošću utvrđeno vrijeme nastanka ovog muzičkog pravca, smatra se da je nastala nakon osvajanja srednjovjekovne Bosne od strane Osmanskog carstva.

Zbog sve zatvorenijih gradova i razdvajanja muškaraca i žena, čežnja za ljubavi je uvjetovala razvoj ljubavnih pjesama – sevdalinki.

Prvi autori sevdalinki nisu poznati, jer je ona nastala kao tradicionalna narodna pjesma i prenosila se je s koljena na koljeno, sve do momenta kada je postala usavršeni muzički pravac i formirala svoj sadašnji oblik.

Jednostavno ju je prepoznati po laganom tempu uz malo melodije i vrlo složenih riječi. Posebno je lako prepoznati ju prema snažno nabijenim osjećajima i ljubavnoj tematici.

Najljepše sevdalinke vole svi Bosanci

Najpoznatiji izvođači sevdalinke su: Nedžad Salković, Safet Isović, Meho Puzić, Omer Pobrić, Himzo Polovina i Zaim Imamović.

A od ženskih izvođačica koje preferiraju sevdah to su: Nada Mamula, Hanka Paldum, Silvana Armenulić, Beba Selimović i Zehra Deović.

Sevdalinke su danas slabo popularne kod mlađih naraštaja, bez obzira na to da starije generacija i dalje vole uživati u ljepotama sevdalinke.

Sevdah TV nastoji omogućiti svim naraštajima da jednostavno slušaju i uživaju u ljepotama tradicionalne bosanske pjesme, a uz kreiranje video spotova za starije pjesme njihova popularnost se povećava.

Možda vas zanima

Najljepše sevdalinke online na Sevdah TV web stranici!
Najljepše sevdalinke online na Sevdah TV web stranici!
LIVE OFFLINE
track image
Loading...

Report a Problem with Station:

Please, Fill out all the fields.

Radio Station:

Your message has been sent. Thanks 😊